Nieuws

Boek nu een goochelaar voor een fantastisch feest

woensdag, 8-4-2015  

Weet u niet hoe u dit jaar nou weer een geweldig feest moet organiseren waar de mensen het nog weken over hebben? Denk dan een keer aan het huren van een goochelaar, deze kan een onvergetelijke ervaring maken van uw partij. Een van de beste goochelaars voor deze klus is Marc Woods. Hij heeft jaren ervaring en heeft meerdere prijswinnende shows die u kunt boeken. Marc is in de begin dertig en geboren in Brabant. Vanaf dat hij jong was heeft hij altijd gehouden van het geven van goochelshows. Omdat hij ook goed kan zingen en muziek instrumenten kan bespelen kan hij altijd erg diverse en vermakelijke shows neerzetten. Door de jaren heen heeft hij heel veel ervaring opgedaan als goochelaar, mede hierdoor is hij een van de beste goochelaars van Nederland en ook een van de meest geboekte. Het fijne aan de goochelshows van Marc is dat hij het altijd presteert om een ongedwongen sfeer te creëren. Doordat hij zich heel gemakkelijk aanpast aan alle soorten mensen en situaties kan hij voor elke soort partij geboekt worden en weet hij er keer op keer een succes van te maken.

Goochelaar zijn in Nederland

Waar goochelen is ontstaan en hoe is niet helemaal duidelijk. Veel mensen denken dat het is begonnen bij sjamanen in India die doormiddel van illusies mensen wilden doen geloven dat ze buitenaardse krachten hadden en zo hun macht wilden vergroten. Maar goochelen zoals wij het tegenwoordig kennis is rond de achttiende eeuw ontstaan, toen ook de esoterische filosofie steeds populairder werd. Er zijn veel gelijkenissen en parallellen te vinden tussen deze beide soorten magie. Beide hebben bijvoorbeeld strenge organisaties waar lidmaatschap erg belangrijk is en ook hangen beide sterk aan de geheimhouding van de kneepjes van het vak. Dit mag je niet zomaar aan buitenstaanders doorspelen. Maar na de negentiende eeuw is de goochelaar steeds verder van de esoterie komen te staan en nu is het een op zichzelf staande podiumkunst geworden. Het is echter wel belangrijk om een onderscheid te maken tussen goochelen en toveren. Toveren is iets bovennatuurlijks en daarmee dus niet iets wat mensen gewoon kunnen doen binnen onze huidige wetenschappelijke kennis. Maar bij een goochelaar is het algemeen bekend dat hij de mensen misleid en dat het gewoon een illusie is. Hij weet dus met een trucje mensen iets te laten denken dat niet zo is. Doordat de goochelaar altijd erg geheimzinnig heeft gedaan over hoe hij deze shows uitvoerde werd jaren lang geloofd dat hij werkelijk bovennatuurlijke gaven bezat. Tegenwoordig is echter algemeen bekend dat dit niet zo is. In Nederland is goochelen redelijk populair vergeleken met andere landen. Er zijn ongeveer 25 verenigingen waar je je als goochelaar bij aan kan sluiten. Ook is er een grote overkoepelende organisatie waar al deze goochelverenigingen onder vallen. Deze organisatie heet de Nederlandse Magische Unie en organiseert een keer per jaar een goochelcongres. Dit congres is doorgaans zo populair dat het zelfs voorkomt dat een goochelaar uit het buitenland komt. Een van de grote evenementen waar het hele jaar naar uit wordt gekeken is het Nederlandse kampioenschap goochelen dat daar wordt gehouden. Hier wordt per jaar de beste goochelaar van Nederland uitgekozen. Om goochelen ook onder de jeugd te promoten is er ook een jeugdcongres dat jaarlijks wordt georganiseerd, waar tevens een kampioenschap bij is. De oprichting van de eerste goochelaar organisatie was vlak na de tweede wereldoorlog toen Henk Vermeyden de Nederlandse Bond voor Goochelaars oprichtte. Voordat deze organisatie bestond moest een goochelaar in Nederland altijd naar landen als Duitsland om inspiratie op te doen en materialen te kopen. Sinds de oprichting van de Nederlandse Bond voor Goochelaars is het echter hard gegaan met de goochelkunsten in Nederland en zijn er steeds meer organisaties opgezet en daarmee is goochelen steeds populairder geworden.

Boek een van de beste goochelaars van Nederland

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde die een goede goochelaar kan hebben voor uw feest? Neem dan snel een kijkje op de website van Marc Woods en zorg ervoor dat hij van uw feest een succes komt maken. Door de jaren heen heeft hij meerdere prijzen gewonnen die getuigen van zijn pure professionaliteit. Enkele van deze prijzen zijn:

  • eerste prijs op het Nederland Kampioenschap in 2008
  • eerste prijs tafel magie op de Gonga wedstrijd in 2012
  • eerste prijs tafel magie op de Gonga wedstrijd in 2014
  • tweede prijs op het Nederlands kampioenschap in 2006

Kortom, als u op zoek bent naar een goochelaar dan is Marc de man. Als u nog vragen heeft over de kosten en over andere zaken dan kunt u hem altijd bereiken. U kunt ten eerste een telefoontje plegen of een email sturen. Maar u kunt ook een offerte aanvragen op zijn website, dan heeft u meteen meer duidelijkheid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.