Nieuws

Ook zo zat van bier? Probeer eens cocktails! De 10 populairste en lekkerste cocktails op een rij.

maandag, 11-8-2014  

De cocktail heeft wereldwijd vele fans. Je drinkt ze op het terras, de bars en de vetste clubs. Er zijn wel duizenden soorten cocktails mogelijk met ontelbaar ingrediënten. Van een Bloody Mary met tomatensap naar een fruitige Piña Colada. Wat zijn de populairste en meest gedronken cocktails wereldwijd? Dat zie je in onze ‘Top 10 Populairste Cocktails’ gebaseerd op een grote enquête.

 

10. Kir Royal

kir royal

Kir Royal is een simpele maar populaire cocktail. De ingrediënten zijn Crème de cassis (likeur) en champagne of prosecco.

9. Caipirinha

caipirinha

De caipirinha is een cocktail afkomstig uit Brazilië en bevat de Braziliaanse drank Cachaça. De drank bevat verder veel limoen waardoor de cocktail erg fris smaakt.

8. Mint Julep

mint julep

Een simpele maar frisse cocktail die veel lijkt op de Mojito. De Mint Julep komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten.

7. Long Island Ice Tea

Long Island Ice Tea

De long island ice tea is een zeer sterke cocktail die naar ice tea smaakt. Echter zit er geen ice tea maar een vleugje cola in. Daarnaast bevat de cocktail veel sterke drank zoals; rum, vodka, gin, tequila en triple sec.

6. Margarita

margarita

De Margarita cocktail is afkomstig uit Mexico en bevat de Mexicaanse drank Tequila. naast Tequila zit er vaak ook een triple sec in zoals Cointreau.

5. Mimosa

Mimosa

De Mimosa is net zoals de Kir Royale een mix tussen champagne of een andere bubbelwijn en likeur. Bij de Mimosa gebruikt met de likeur van citrus vruchten.

4. Apple Martini

Apple Martini

De appel martini is een variatie op de orginele martini en bevat vodka en appelsap, appelcider of appellikeur.

3. Bellini

Bellini

De Bellini is een cocktail met prosecco en perzik likeur. De cocktail is afkomstig uit Venetië en is een van de populairste drankjes van Italie. De drank heeft veel weg van het populaire aperol spritz

2. Cosmopolitan

Cosmopolitan

De Cosmopolitan is een cocktail gebaseerd op de drank Cointreau en cranberry sap.

1. Mojito

Mojito

De populairste cocktail ter wereld is de Mojito. Deze drank is gebaseerd op rum, verse munt en limoensap. Daarnaast heb je voor deze cocktail ijs nodig en rietsuiker.

Bron: toptienlijst.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.