Nieuws

Pink Pewter haarbanden

woensdag, 7-1-2015  

Ben je jong, modieus en geïnteresseerd in nieuwe soorten accessoires? Dan heb je vast al wel eens gehoord van het merk Pink Pewter. Zo niet, dan is dit het moment om er meer over te weten te komen. Pink Pewter is een vrij jong modemerk dat zich heeft gespecialiseerd in haarsieraden. De meeste hiervan hebben de vorm van een elegant afgewerkte haarband. Hiermee speelt Pink Pewter in op een mode tendens die er altijd wel is geweest, maar de laatste jaren niet zo in de spotlights heeft gestaan. Beetje bij beetje wordt de haarband echter weer een verantwoorde modekeuze. In 2015 is het zelfs één van de hipste modieuze accessoires. Hiermee laat Pink Pewter ons weer even terugkeren naar de dagen van weleer, toen hoofdtooien, haarsieraden en haarbanden niet weg te denken waren. Haarbanden en hoofdtooien behoren namelijk al eeuwenlang in verschillende culturen tot de categorie veelgebruikte modeaccessoires. Bij ‘hoofdtooi’ denkt men mogelijk direct aan de oude Indianenstammen op Amerikaanse bodem, met de herkenbare verentooien. Ook de Oude Egyptenaren droegen, behalve hun volle, zwarte pruiken, sierlijke voorwerpen op hun hoofd van prachtig bewerkt goud of zilver. Romeinen droegen lauwerkransen, middeleeuwse koningen droegen kronen van edelmetaal en bezet met edelstenen. Deze hoofdsieraden betekenden vaak iets: ze droegen uit dat de drager ervan een belangrijk persoon was of een bepaalde functie had binnen de maatschappij. Nog enkele iconische hoofsieraden zijn de haarband met edelsteen of omhoogstekende pluim uit de jaren ’20 van de vorige eeuw en de leren bandjes, touwtjes of katoenen bandana’s van de hippies uit de jaren ’60. Te oordelen aan het aangeboden assortiment, heeft Pink Pewter voornamelijk uit deze laatste twee periodes inspiratie geput. Dat is ook niet heel vreemd, aangezien deze laatste twee voorbeelden meer typerend zijn voor de mode in de 21ste eeuw. De hoofdsieraden hebben tegenwoordig geen specifieke functie meer, maar dienen voornamelijk om er charmanter en meer modebewust uit te zien. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten haarsieraden van Pink Pewter, kijk dan eens in hun webwinkel.

Modebewust met Pink Pewter

Met de producten van Pink Pewter kun jij helemaal opgetut en verzorgd over straat. Een haarband of haarsieraad is een toevoeging aan je outfit met een speciaal effect. Iemand die iets verandert aan zijn kapsel of haardracht, verandert iets aan zijn gehele uitstraling. Dit zal met name te maken hebben met de nabijheid tot het gezicht, waar een kleine aanpassing (zoals het dragen van mascara of lippenstift) al een heftig effect kan hebben. De haarsieraden van Pink Pewter komen het best tot hun recht bij iemand met half lang tot lang haar. Bij dergelijke kapsels vallen de haarlokken mooi over het gedeelte van de band dat niet per se voor het oog is bestemd, maar dat simpelweg een praktische functie heeft. Zeker wanneer er gebruik is gemaakt van ingewikkelde technieken of dure materialen om een haarband te maken, komt het voor dat niet de gehele hoofdomtrek op deze manier is bewerkt, maar slechts de voorkant. De rest van het sieraad bestaat dan uit een simpelere stof en afwerking, wat de kosten drukt, maar niet per se interessant is om te laten zien. Pink Pewter heeft enkele van deze bijzondere en prachtig afgewerkte banden in de collectie, maar er zijn ook eenvoudige, kleurrijke bandjes beschikbaar van synthetisch materiaal. Het prijsverschil tussen deze twee categorieën loopt op tot ongeveer 60 euro. Dit maakt het aanbod aantrekkelijk voor zowel jonge mensen met beperkt budget als voor mensen met een ruimer salaris. In alle ontwerpen heeft Pink Pewter een specifiek modegevoel weten te realiseren. Zo is er voor ieder wat wils in de webwinkel van Pink Pewter.

Online bestellen

Alle producten uit de collectie van Pink Pewter zijn online te bestellen zolang de voorraad strekt. Om de klant tegemoet te komen zijn er allerlei handige elementen aan de website toegevoegd. Zo kan de klant:

  • inloggen en eerder ingevulde gegevens gebruiken
  • eenvoudig de website doorzoeken
  • alle interessante informatie over een product direct bekijken
  • producten op een verlanglijst zetten
  • een cadeaubon aanschaffen
  • gemakkelijk en veilig betalen
  • informatie vinden over procedures zoals retourneren en een klacht indienen

Op deze manier moet het online winkelen bij Pink Pewter simpel en aantrekkelijk worden voor de klant. Wat een groot voordeel is van deze manier van winkelen is dat men direct kan zien (dankzij mooie plaatjes met accurate beschrijving) wat men wil hebben en wat men aan een dergelijke aankoop kwijt zou zijn. Vergelijken van producten wordt een stuk eenvoudiger en je hoeft de deur niet meer uit. Even snel een mooie haarband bestellen is zo gebeurd. Een groot nadeel is dat het vakkundige advies van een verkoopmedewerker ontbreekt bij deze constructie en dat de haarband niet eerst gepast kan worden. Om deze reden is het zo belangrijk dat men goed op de hoogte wordt gebracht van de details over het ruilen of terugsturen van online bestelde artikelen. Ook in de webwinkel van Pink Pewter kan je goed terugvinden hoe men dit voor elkaar krijgt. Het is belangrijk om te weten voor wanneer en naar welk adres men de aankoop moet terugsturen. Ook details over het terugstorten van de betaling zijn natuurlijk handig om te weten. Ben je echter tevreden over je aankoop, dan heb je moeiteloos een toffe hoofdband gescoord en waarschijnlijk goedkoper dan in de winkel. Een winkeleigenaar moet immers ook nog winst maken. Daar heb je als online klant bij Pink Pewter geen last van. Goed geregeld, hoor, zo’n webwinkel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.