Nieuws

Breien en haken zijn leuke hobby’s

vrijdag, 31-3-2017  

Ben jij op zoek naar een leuke hobby? Overweeg dan eens breien en haken. Dit zijn vaardigheden die lange tijd als wat duf en ouderwets werden beschouwd, maar die zo langzamerhand weer helemaal hip aan het worden zijn. Waar onze ouders hier vaak mee stopten en de vaardigheden niet aan ons doorgaven, zijn de jongere generaties dit nu weer volop aan het oppakken. Jammer is dat er in die jaren dat men het als ouderwets beschouwde toch wat kennis verloren is gegaan, er zijn maar weinigen die aan hun moeders kunnen vragen hoe je moet breien en haken. Soms is er nog een oma die je dat kan leren. Maar is dat in jouw geval ook geen mogelijkheid meer, dan kun je gelukkig terugvallen op een ruime keus aan boeken waar deze handwerkvaardigheden helemaal uitgelegd worden. Want om dit goed te kunnen doen, heb je natuurlijk wel de juiste informatie nodig, zodat je weet hoe je aan moet pakken. Erg leuks is dat breien en haken tegenwoordig niet meer enkel gezien wordt als iets wat voor vrouwen geschikt is, maar dat er ook steeds meer jongens en mannen zijn die hier graag meer over willen leren.

Breien en haken niet alleen leuk, ook nuttig

Wat is er nu zo leuk aan breien en haken? Het is een hobby die verschillende voordelen biedt, namelijk:

  • je kunt het overal doen, doordat de materialen gemakkelijk mee te nemen zijn en je geen speciale werkplek nodig hebt
  • het is ontspannend, omdat je eens met je handen bezig bent in plaats van met je hoofd
  • het heeft nut, je maakt er dingen mee die je zelf kunt dragen of gebruiken

Als jij veel onderweg bent of vaak ergens moet wachten, dan is een haak- of breiwerkje echt ideaal. Je kunt het heel gemakkelijk in je tas stoppen en als je even niets anders te doen hebt, kun je er mee aan de slag gaan. Je kunt het bovendien ook gewoon even wegleggen, om er later weer mee verder te gaan. Ook op vakantie kun je dit uitstekend doen. Daarnaast is het fijn dat je met breien en haken vooral je handen gebruikt. Velen van ons hebben een baan waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn en het is prettig om ook eens op een andere manier productief te zijn. Tot slot is het grootste voordeel van breien en haken natuurlijk dat je er iets nuttigs mee kunt maken. Je kunt een kledingstuk voor jezelf of iemand anders maken of bijvoorbeeld een mooie sprei. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, waardoor je nooit op deze hobby’s uitgekeken zult raken.

Handwerk-Hobbyzaak.nl biedt alles wat je nodig hebt

Lijkt het jou ook leuk om met breien en haken aan de slag te gaan, maar heb je hiervoor niets in huis en beschik je ook nog niet over de juiste kennis en vaardigheden? Dan zit je bij Handwerk-Hobbyzaak.nl helemaal goed! Zij bieden jou namelijk heel veel nuttige informatie aan en verkopen bovendien alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Zo vind je bij hen bijvoorbeeld beginnersboekjes over breien en haken, waarin alle technieken duidelijk uitgelegd worden. Ook voor de nodige materialen, zoals haaknaalden en breinaalden kun je bij hen terecht, net als voor een grote collectie aan wol en andere soorten garen. En niet alleen voor beginners bieden zij heel veel keus, ook mensen die al jarenlang deze hobby’s hebben kunnen heel goed bij hen terecht. Handwerk-Hobbyzaak.nl is dus de webshop voor iedereen die graag wil breien en haken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.