Nieuws

Ga een 3d printer bouwen

dinsdag, 17-2-2015  

Wist u dat het mogelijk is om uw eigen 3d printer te bouwen. Mensen die een 3d printer willen kopen schrikken vaak terug van de hoge kosten die dat met zich meebrengt. Wilt u wel heel erg graag een 3d printer, maar niet de hoofdprijs er voor betalen? Dan is daar een heel goed alternatief voor. Kies voor een 3d printer bouwen. Als u een beetje handig bent met apparaten is dit heel erg makkelijk te doen en u bespaart honderden tot wel duizenden euro’s dan wanneer u een 3d printer compleet koopt in een keer. Daarnaast brengt zelf de 3d printer bouwen natuurlijk ook het voordeel met zich mee dat u zelf de specificaties van de printer kunt bepalen. Dit is vaak lastiger wanneer u de 3d printer compleet koopt. Wanneer u daar dan wel voor kiest kost het u vaak nog meer geld en we gaan er nu vanuit dat u juist geld wilt besparen op het kopen van een 3d printer. Daar is een 3d printer bouwen dus ideaal voor en we raden u dan ook zeker aan om u hier eens in te verdiepen. De verschillende merken waarvan u zelf een 3d printer bouwen kunt zijn:

  • RepRap
  • Ultimaker

De RepRap is de goedkoopste versie. U kunt dan al voor € 350,- zelf een 3d printer bouwen. Dit is uiteraard een zeer simpele 3d printer, maar u kunt er prachtige prints mee maken. Er is zelfs onderzoek naar gedaan dat als u kiest voor een 3d printer bouwen dit u uiteindelijk zelfs geld kan opleveren door bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen ermee te printen en op die manier op de lange termijn geld uit te sparen. Een 3d printer bouwen is dus helemaal zo’n slecht idee nog niet. Wij zien nu wel nog dat veel mensen wat terughoudend zijn. Het is op een bepaalde manier ook eng om als een van de eersten aan de slag te gaan met een nieuw apparaat. Aan de andere kant is het natuurlijk ook heel erg gaaf om iets te hebben staan en te gebruiken waar anderen nog geen tot weinig ervaring mee hebben. De mensen die nu een 3d printer bouwen hebben dat vaak ook als reden om dit te doen. Ze willen graag inspringen op de hype, voordat iedereen dat doet.

Eenvoudig een 3d printer bouwen

Veel mensen die een 3d printer willen kiezen er uiteindelijk niet voor omdat zij de prijzen te hoog vinden. Wanneer ze er dan achter komen dat ze ook zelf de 3d printer bouwen kunnen, vinden ze dit idee wel interessant, maar komen ze vaak tot de conclusie dat zij dit vast niet kunnen. Wij zijn er hier om u te laten weten dat het relatief simpel is om dit te doen. Een 3d printer bouwen klinkt en lijkt misschien moeilijk, maar door de heldere constructies die u bij het bouwpakket krijgt is dit absoluut niet het geval. Natuurlijk is het handig om een aardige basis kennis van apparaten te hebben. Heeft u een oude printer thuis staan of kunt u er makkelijk aan eentje komen? Dan kunt u deze uit elkaar halen om te zien hoe het allemaal ongeveer werkt. Dit is wat veel mensen doen die een 3d printer bouwen willen. Sommige mensen zijn er al jarenlang mee bezig om zelf bijvoorbeeld computers te bouwen. Uiteindelijk gaat het er om dat u de kennis heeft over de verschillende onderdelen die in het apparaat moeten. Wanneer u dat eenmaal weet is het 3d printer bouwen helemaal niet zo moeilijk. Daarom bieden ze bij het bedrijf Llowlab de mogelijkheid voor het 3d printer bouwen ook altijd met een pakket die heldere instructies bevat. We raden u altijd aan dat als u hiermee aan de slag gaat u eerst de instructies helemaal doorneemt. Bij een 3d printer bouwen is het natuurlijk belangrijk dat er niets fout gaat. Wanneer dat namelijk wel gebeurt, heeft u een grote kans dat de 3d printer het helemaal niet zal doen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. U volgt de meegeleverde instructies natuurlijk stap voor stap, maar bij het bouwen van de 3d printer is het dan wel handig om alvast van tevoren te weten wat ook de volgende stap zal zijn.

Zelf een 3d printer bouwen kan iedereen

Een 3d printer bouwen lijkt misschien moeilijk, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Wilt u graag een 3d printer, maar denkt u niet dat u deze zelf kunt bouwen? Dan heeft u natuurlijk ook nog de mogelijkheid om iemand anders voor u aan de slag te laten gaan. Er is altijd wel iemand bij u in de buurt die zelf geen 3d printer wil hebben, maar die het wel erg leuk lijkt om er eentje te bouwen. Een 3d printer bouwen is voor veel mensen een uitdaging, omdat dit door nog niet zo veel mensen gedaan is. Dit is dus zeker iets om op in te springen. Wilt u een 3d printer, maar geen 3d printer bouwen? Staan de hoge kosten u tegen? Dan kan het dus verstandig zijn om eens bij u in de omgeving na te vragen of er iemand is die voor u een 3d printer bouwen kunt. Het is voor die persoon natuurlijk ook een kans om eens met compleet nieuw materiaal aan de slag te gaan. Zeker mensen die wel vaker printers of computers in elkaar zetten zullen dit erg leuk vinden om te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.