Nieuws

Huur de beste dagvoorzitter in

donderdag, 11-12-2014  

Staat er een congres, seminar, debat of presentatie op het programma? En aan u de taak om dit te organiseren? Dan komt daar het nodige bij kijken en is het zaak om hier op tijd mee aan de slag te gaan. Een essentieel onderdeel van een dergelijke conferentie is de dagvoorzitter. Deze persoon kan een bijeenkomt maken of breken, en daarom is het zeer belangrijk om hier een goed iemand voor te regelen. Nu kan het de nodige tijd kosten om de juiste persoon te zoeken en te selecteren. Maar nu is hier een goede en snelle oplossing voor! Want Persona Grata kan hierbij van grote waarde zijn. Op de website dagvoorzitterspreker.nl kunt u naar een selectie op het gebied van dagvoorzitter kijken. Want dit bedrijf heeft zorgvuldig onderzoek gedaan naar een geschikte dagvoorzitter en daar is een lijst met namen uit komen rollen.

Welke dagvoorzitter te kiezen?

Bij een grote bijeenkomst is het belangrijk dat mensen in de zaal bij het evenement betrokken worden. Een goede dagvoorzitter kan dit, al is dit zeker geen eenvoudige opgave. Persona Grata neemt de bemiddeling op zich voor een goede dagvoorzitter en daarom is het niet meer nodig voor de klant om de kijken of deze kwalitatief goed is. Wel zijn al deze personen verschillend. Hebben zij een andere achtergrond, ervaring op een bepaald gebied. Dus de keuze wordt wel een stuk makkelijker gemaakt, maar het is goed om van tevoren goed te bedenken wat voor soort dagvoorzitter u zoekt. Er zitten allerlei verschillende mensen bij. De ene kunt u wellicht van televisie, een ander van de radio. Een derde staat weer minder op de voorgrond, maar dan kan deze persoon zeker meerwaarde hebben door opgedane kennis in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of een andere tak van sport. Als dagvoorzitter kunt u een bekende Nederlander uitnodigen, die personen trekken vaak veel publiek. Maar een insider uit een bepaalde wereld kan heel veel te vertellen hebben over een bepaald onderwerp. Een dagvoorzitter heeft grote invloed op een evenement. Deze is gespreksleider, kan theater maken, is een inhoudelijke presentator of een moderator. Kortom, deze moet heel wat kwaliteiten in huis hebben en het nodige te vertellen hebben. Daarbij moeten bepaalde presentatiekwaliteiten ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een gesprek goed op gang wordt gehouden. Dat er wordt doorgevraagd als iets niet duidelijk is, dat er een lijn in een gesprek komt. Aandacht van een dagvoorzitter moet gelijk verdeeld worden over de gasten, er moet genoeg aandacht zijn maar toch moet de vaart erin blijven. De inhoud moet daarbij ook nog eens goed zijn, timing is essentieel. Inhoudelijke kennis en onafhankelijkheid is belangrijk, maar ook moeten er door de dagvoorzitter af en toe conclusies worden getrokken en heldere samenvattingen moeten worden medegedeeld. Kortom, het is een hele klus voor een dagvoorzitter om een conferentie te laten slagen. En daarom is het goed dat er al genoeg deskundige dagvoorzitters zijn geselecteerd. Want voor zo’n veelzijdige functie moet iemand wel geschikt zijn.

Veelzijdigheid Persona Grata

Het is ten zeerste aan te raden om bij het boeken van een dagvoorzitter aan te kloppen bij een goed bedrijf. De dagvoorzitter moet natuurlijk een geschikt persoon zijn, maar als het bemiddelingsbureau geen goed werk levert, kan het zijn dat er een dagvoorzitter komt die eigenlijk helemaal niet bij de gelegenheid past, of in het ergste geval komt er helemaal niemand opdagen wegens bijvoorbeeld een communicatiefout. Dat wil natuurlijk niemand. En daarom is daar Persona Grata. Via dit bureau zijn namelijk uitsluitend professionals te boeken die goed werk leveren en al de nodige ervaring hebben opgedaan de afgelopen jaren. Daarnaast zijn deze sprekers zeer divers, en ieder heeft zijn eigen vakgebied. Daardoor is er een zeer gevarieerd aanbod waardoor veel mensen een goed persoon kunnen vinden voor hun evenement. Vooral als u niet vaak een congres organiseert kan het goed van pas komen dat een bedrijf het voorbereidende werk van geschikte mensen zoeken al heeft gedaan. Dan hoeft u alleen nog maar te kiezen uit deze selectie. Want als u geen idee heeft wie u moet kiezen, kan dit bedrijf altijd advies geven. Naast dagvoorzitters biedt Persona Grata nog meer personen aan, bijvoorbeeld in de vorm van moderators of presentatoren. Ook sprekers die Engels spreken is via dit bedrijf te regelen. U kunt op verschillende manieren een match vinden met een spreker voor uw event. Dit kan door bijvoorbeeld te selecteren op regio, mocht u iemand uit de buurt willen hebben. Maar ook via een zoekfunctie kunt u gericht met bepaalde trefwoorden de juiste persoon vinden. natuurlijk kunt u ook gewoon alfabetisch de lijst doorzoeken, dit is een goede manier om u te oriënteren. Daarbij staat deze onderneming voor snelle communicatie. Er kan snel en direct contact worden gelegd met de persoon van uw keuze. Daarbij is er ook geen onduidelijkheid over de prijs. Want bij een aantal van de sprekers staat de prijs al op de site, en in andere gevallen is deze op aanvraag. In dit geval kunt u snel een antwoord krijgen, door de prijs aan te vragen. U zit dan nergens aan vast, maar zo heeft u wel een goed beeld van het kostenplaatje. Ook is het een betrouwbaar bedrijf dat al veel ervaring heeft op dit gebied. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan en is er ook nog eens goede begeleiding in het proces bij het vinden van de perfecte aanvulling voor uw evenement.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.