Nieuws

Is gastouderopvang iets voor u?

zondag, 4-1-2015  

Houdt u van kinderen en zou u het niet erg vinden om regelmatig op kinderen te passen? Dan is het gastouderopvang misschien wel iets voor u. Bij de gastouderopvang is het het idee dat vraagouders bij u terecht kunnen wanneer zij zelf niet voor hun kind kunnen zorgen. Bent u werkloos, op zoek naar een baan en houdt u van kinderen? Dan kan dit wel eens een heel erg leuk plan zijn. Weet u niet zeker of u hier wel geschikt voor bent? Bijvoorbeeld omdat u niet de juiste opleiding heeft? Wilt u weten hoe dit zit met uw WW-uitkering? Dan moet u zeker even doorlezen. Wij vertellen u er graag meer over. Vanuit het bedrijf Gastouderbureau Snoesje wordt u namelijk zeer goed begeleid bij het opzetten van de gastouderopvang. Veel gastouders hebben bijvoorbeeld een SPW of SPH opleiding gevolgd, maar het is geen enkel probleem wanneer u dit nog niet gedaan heeft. Vanuit het Gastouderbureau Snoesje wordt u dan begeleidt om alsnog de juiste papieren te behalen. U vraagt zich nu misschien af waarom dat nu echt nodig is. Hoe moeilijk kan het zijn om op kinderen te passen? Maar als gastouderopvang biedt u veel meer dan alleen maar het passen op de kinderen van een ander. U biedt ook de juiste begeleiding van het kind aan. Daarom kiezen de vraagouders er ook voor om voor gastouderopvang te gaan. Zij weten zelf dat ze regelmatig niet bij hun kinderen kunnen zijn, daarom zoeken zij iemand waar hun kind vast heen kan gaan. Dit is voor het kind zelf namelijk ook veel prettiger. Hij of zij is dan niet altijd weer bij een vreemde in huis, maar kan ook een band opbouwen met de gastouder. Als gastouder moet u dan natuurlijk wel weten hoe het is om met kinderen om te gaan en om hen te begeleiden. Bij het Gastouderbureau Snoesje vinden ze het belangrijk dat dit op professionele wijze gebeurd en daarom vragen zij van u om de juiste papieren in huis te hebben. Waarom zou u gastouder worden? Hierom:

  • flexibele (bij)baan
  • je bepaalt zelf je tijden
  • goede begeleiding vanuit het Gastouderbureau Snoesje

Heeft u zelf nog kinderen? Dan is deze baan ideaal te combineren met de zorg daarvan. Bent u huismoeder, maar heeft u er wel interesse in om ook uw tijd aan andere kinderen te besteden? Dan is het gastouderopvang zeker iets voor u.

De gastouderopvang voldoet aan de regels

Sinds 2010 kan niet meer iedereen zich beschikbaar stellen voor de gastouderopvang. Hiervoor gelden inmiddels strengere regels. Deze zijn met name van kracht gegaan om de kwaliteit van de gastouderopvang te kunnen blijven waarborgen. Voorheen kon eigenlijk iedereen gastouder worden en dat ging niet altijd even goed. Daarom is er vanuit de overheid bepaald om hier perk en paal aan te stellen. Wanneer u nog geen passende opleiding heeft gevolgd wordt dit dus voor u geregeld. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u aanleg heeft voor het omgaan met kinderen en dat het voor u heel gewoon is om een warme, sfeervolle, stimulerende en kindvriendelijke begeleiding te geven. Aan de slag gaan binnen de gastouderopvang is dankbaar en liefdevol werk, maar het kan natuurlijk ook stressvol zijn. Kinderen zijn niet altijd vrolijk. Ze zijn wel is boos, bang of verdrietig. Dit zijn emoties waar u wel mee om moet kunnen gaan. U moet weten hoe u een kind dat heftige emoties ervaart weer kalmeert. Maar de gastouderopvang gaat natuurlijk verder dan dat. Als een kind regelmatig bij u is, wordt u een tweede ouder. U moet er dus ook voor zorgen dat het kind goed wordt opgevoed en bijvoorbeeld zijn of haar huiswerk maakt. U past op kinderen tot het einde van de basisschool, maar vaak dan wordt al de basis gelegd voor een goede schoolcarrière. Wees hier onderdeel van en leer het kind om verantwoordelijk te zijn.

Gastouderopvang starten vanuit de WW

Zit u nu in de WW en lijkt het u leuk om een gastouderopvang te starten? Dan vindt u bij het Gastouderbureau Snoesje de juiste begeleiding. Zij zorgen er niet alleen samen met u voor dat u de juiste opleiding en/of cursussen volgt om een goede gastouderopvang te beginnen. Ook begeleiden ze u in het opzetten van een eigen bedrijf. Wanneer u vanuit de WW een eigen bedrijf start kunt u een regeling treffen waardoor u toch voor een gedeelte uw WW-uitkering behoudt. Voor een aantal maanden mag u dan kijken of het opstarten van een eigen bedrijf, in dit geval een gastouderopvang, lukt en of het iets voor u is. Weet u een succesvolle gastouderopvang op te zetten? Dan stopt u WW volledig. Is het toch niet helemaal wat u ervan verwacht had? Dan kunt u ervoor kiezen om weer naar een volledige WW-uitkering terug te keren. Die keuze is dus aan u. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om vanuit een WW-uitkering een gastouderopvang op te starten. Lijkt het u lastig om een eigen bedrijf te beginnen? Ook daarin biedt het Gastouderbureau Snoesje u de nodige begeleiding in aan. U komt er dus echt niet alleen voor te staan. Zij zorgen er voor dat u alles goed geregeld heeft en dat u een succesvolle gastouderopvang op kunt starten. Dat is natuurlijk wel zo prettig. U vindt hiermee dus niet alleen een leuke baan waarmee u weer geld gaat verdienen, ook leert u ontzettend veel dingen over het hebben van een eigen bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.