Nieuws

Kleinschalige camping

donderdag, 10-12-2015  

Landrijkdereesprong - Kleinschalige campingIedereen houdt van vakantie vieren! Vakantie is genieten, even helemaal ontspannen op een prachtige locatie met de mensen waar je het meest om geeft. De vakantieperiode is ook een mooie tijd om de andere landen van Europa eens beter te leren kennen. De Nederlander is avontuurlijk; de meesten van ons komen gemiddeld een paar keer in hun leven buiten de grenzen van ons mooie land. Lekker als kind met de ouders mee of als student op een jongerenvakantie. Natuurlijk gaan volwassenen ook nog vaak gezellig samen een weekendje weg. De eindeloze stroom auto’s die elke zomer weer richting de zon trekt is daarom bij de meeste mensen welbekend. Op de populaire vakantiebestemmingen in Europa is het in de zomer daarom soms zwaar vertoeven. In Italië, Frankrijk, of Spanje liggen de stranden vol met horden toeristen. De souvenirwinkeltjes zijn overal helemaal vol en hebben allemaal dezelfde spullen. Ook het reserveren van een gezellig diner kan lastig zijn, vaak zitten alle restaurants helemaal vol. De laatste jaren wint de kleinschalige camping het dan ook van de massaproductie in het zuiden. Veel mensen kiezen voor rust en ontspanning in plaats van drukte en gepieker. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is de kleinschalige camping populair. Steeds meer mensen vieren hun vakantie dichter bij huis, maar in een rustigere omgeving. De kleinschalige camping is zo populair omdat:

  • Het concept erg leuk is
  • Men veel meer tot ontspanning komt
  • Er leuke lokale activiteiten georganiseerd worden
  • Je de mensen op de camping echt goed leert kennen
  • Je vaak veel minder betaald en meer waar voor je geld hebt!

Een kleinschalige camping wint het al snel van een grote camping als het gaat om het echte kamperen. Het opzettend van je tentje, het leven met de natuur, het is een concept wat op een kleinere camping veel meer tot zijn recht komt. Vaak is een kleinschalige camping ook echt een liefdesproject. De eigenaar of eigenaresse van de camping hebben hun ziel en zaligheid in de locatie gestoken. Dit ziet men terug in de vriendelijkheid waarmee men wordt behandeld en aan de focus op detail boven grootschaligheid. Dit wil overigens niet zeggen dat een kleinschalige camping niet over goede voorzieningen beschikt, integendeel. Vaak worden de sanitaire voorzieningen goed onderhouden en kunt u eenvoudig terecht voor informatie over activiteiten in de buurt.

Ontspannen op een kleinschalige camping

Ontspannen op een kleinschalige camping gaat voelt daarom een stuk natuurlijk. Er is meer aandacht voor jou en dus kom je veel meer tot rust. Een kleinschalige camping kan vol gebruik maken van haar locatie. Door niet te groot te groeien kan ze liggen in het bos, aan het water of zelfs in het groen van de weilanden. Grote stadscentra kunnen soms ver van de camping verwijderd zijn. Om heerlijk uit te rusten buiten de hectiek van de stad is een kleinere camping dan ook ideaal. Omdat alles klein is opgezet worden er ook leuke persoonlijke activiteiten georganiseerd. Vergeet voetbaltoernooien met honderden deelnemers, ga gezellig naar een lokale brouwerij ga zwemmen in het plaatselijke meer. Vaak worden er op een kleinschalige camping lijsten opgehangen met speciale activiteiten waar gasten aan kunnen deelnemen. Je tekent je eenvoudig in en mag dan gelijk mee. Deze activiteiten kunnen natuurlijk variëren maar zijn vaak tekenend voor de plaats waar je op dat moment vakantie aan het vieren bent. In Nederland kun je bijvoorbeeld denken aan mooie wandel- of fietstochten of een bezoekje aan een oude molen of kaasmakerij. Je kunt een drankje drinken in het plaatselijke kroegje of kunt meedoen aan de pubquiz. Je kunt het zo gek niet bedenken! Op een kleinschalige camping wordt goed nagedacht over de aanwezige gasten, wat zouden zij leuk vinden? Deze activiteiten zijn een perfecte setting om eens lekker te socializen met de mensen om je heen. De meeste mensen die lekker in de natuur op vakantie gaan hebben dezelfde kijk op het leven. Er is dus altijd wel iets om over te spreken! Wat is gezelliger dan ’s avonds voor de tent met de buren in een kring te zitten. Iemand maakt muziek, een fles wijn wordt opengetrokken… genieten! Het is eigenlijk belachelijk dat je voor al dit plezier veel minder betaald dan voor een vakantie aan het strand van Frankrijk. Voor enkele tientallen euro’s per nacht kun je al helemaal klaar zijn. Waar je in Italië aan het Gardameer je plek op de camping moet delen met honderden anderen, heb je op een kleinschalige camping zeeën van ruimte. Ga dus eens een keer echt op vakantie en boek een plekje op een droomcamping naar keuze!

Heerlijk eten en drinken

Waar mensen bij elkaar komen wordt altijd gegeten en gedronken. Op een kleinschalige camping zijn de eigenaars of een enkele kok vaak verantwoordelijk voor alle gasten. Soms is het menu daarom iets minder uitgebreid, maar dat maakt het zeker niet minder lekker! Vaak staan er unieke gerechten en bijzondere dranken op de kaart die enkel in dat land of in die regio geserveerd worden. Natuurlijk is voor de kleinsten altijd een lekkere snack te krijgen. In Nederland komen steeds meer kleine campings te voorschijn. Deze hebben stuk voor stuk dat kleine beetje extra wat kamperen zo ontzettend leuk maakt. In Overijssel bijvoorbeeld zijn er talloze interessante opties. Bijvoorbeeld Landrijk de Reesprong. Op http://www.landrijkdereesprong.nl/ vind je nog veel meer informatie over deze bijzondere camping gelegen in de natuur dichtbij Haaksbergen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.