Nieuws

Lasergamen

zondag, 15-2-2015  

Veel kinderen vinden lasergamen een ontzettend leuk spel en ook veel volwassenen kunnen zich hier prima mee vermaken. Het heeft zoveel leuke elementen in zich, spanning, het uitdenken van strategieën, doelgericht schieten en het samenwerken in teams. Dit maakt dat lasergamen ook door velen gezien wordt als een zeer geschikte activiteit voor een feestje. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waar u terecht kunt om dit spel te spelen en om er een echt feestje van te maken. Zij hebben een goede locatie hiervoor en beschikken over alle benodigdheden om het schietspel goed uit te kunnen voeren. Bovendien beschikken zij vaak over een drink- en eetgelegenheid, zodat er meteen een echt feestje van gemaakt kan worden. Dat is natuurlijk heel erg leuk en het maakt het lasergamen ook zeer geschikt voor een kinderfeestje of klassenuitje, maar ook voor bijvoorbeeld een personeelsfeestje. Het heeft echter ook een nadeel, het is vaak best prijzig om een dergelijke locatie af te huren. Hierdoor zult u deze activiteit niet vaak ondernemen, de meeste mensen hebben immers niet een dergelijk budget dat ze zich dit keer op keer kunnen veroorloven. Een ander nadeel is bovendien dat er vaak veel groepen zijn die willen lasergamen, waardoor locaties die dit aanbieden vaak al gereserveerd zijn en u er dus niet meer terecht kunt. Dat is natuurlijk heel erg jammer. Zou het niet fijn zijn als u de mogelijkheid had om onbeperkt te lasergamen? Op elk moment dat het u goed uitkomt? Zonder dat het u heel veel geld kost? Met de producten van Light Strike is dit mogelijk.

Lasergamen waar u dat wilt

Zoals gezegd kunt u bij Light Strike terecht voor de benodigdheden voor een potje lasergamen. Zo hoeft u nooit meer bakken geld uit te geven om dit ergens te kunnen doen, hoeft u nooit meer te reserveren en hoeft u nooit meer te wachten tot u aan de beurt bent, om er vervolgens achter te komen dat de tijd omvliegt als u eenmaal bezig bent. Bij Light Strike kunt u de geweren kopen die nodig zijn voor dit spel. Natuurlijk is dit wel even een uitgave, maar als u dit vergelijkt met wat het kost om ergens een potje lasergame te kunnen spelen, is het een investering die u snel genoeg weer terugverdient. Vooral als uw kinderen het bijvoorbeeld heel erg leuk vinden om te lasergamen, kunt u ze hiermee de mogelijkheid geven om dit keer op keer te doen. En mocht blijken dat het toch een hype was en dat ze er al snel weer zat van zijn, dan kunt u de geweren natuurlijk altijd weer doorverkopen. Als u kijkt op de website van Light Strike, dan zult u zien dat u bij hen terecht kunt voor verschillende producten voor lasergamen, namelijk:

  • laserpistolen
  • lasergeweren
  • verschillende accessoires
  • voordeelpakketten

De laserpistolen zijn lichter dan geweren en kunnen daardoor ook op een jongere leeftijd gebruikt wordt. De pistolen zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, terwijl de geweren pas vanaf een hogere leeftijd gebruikt kunnen worden. Het zal u misschien opvallen dat u het hierboven genoemde rijtje geen vesten genoemd worden. Dat heeft te maken met het feit dat deze niet noodzakelijk zijn. Er wordt namelijk op de pistolen of geweren zelf geschoten en daar zitten sensoren op om te beoordelen of u geraakt bent of niet. Het is dus waarschijnlijk een iets andere manier van lasergamen dan u gewend bent, maar het heeft als grote voordeel dat u zich veel vrijer kunt bewegen en niet het gewicht van het vest hoeft mee te torsen. Onder het kopje voordeelpakketten kunt u uiteraard terecht voor het aanschaffen van verschillende soorten sets pistolen of geweren. Tot slot de accessoires, wat valt hier precies onder? Dit zijn producten die nog meer plezier en spanning kunnen toevoegen aan het lasergamen. Zo kunt u bijvoorbeeld een snelvuursysteem aanschaffen, waarmee u uw vijanden gemakkelijker uit kunt schakelen. Of u kiest voor een vijanddetector, wat de kans kleiner maakt dat u onverwachts geraakt wordt door de tegenstander. Het Intelligent Targeting System maakt het bovendien mogelijk om meer verschillende spelvarianten te spelen.

Verschillende spelvarianten

Iedereen zal weten dat lasergamen op verschillende manier gedaan kan worden. Het spel kan met twee spelers gespeeld worden, maar het is ook mogelijk om het in groepen te spelen. Het is dus afhankelijk van het aantal laserpistolen of lasergeweren dat u hebt hoe het spel gespeeld kan worden. De meest bekende variant van lasergamen is waarschijnlijk de knock-out variant. Hierbij moet een speler het spel verlaten op het moment dat al zijn levens op zijn. Wordt er in groepen gespeeld, dan wint de groep die iedereen uit de andere groep uitgeschakeld heeft. Een andere variant is het targetspel. Hierbij worden er voor het lasergamen verschillende targets in het speelgebied verstopt. Er wordt van tevoren een speeltijd afgesproken, bijvoorbeeld vijftien minuten, en het doel is om in die tijd zoveel mogelijk targets de kleur van jouw team te geven. Een derde mogelijkheid is het VIP spel. Hierbij wordt er ook in groepen gespeeld en het doel van iedere groep is om de VIP van de tegenstanders uit te schakelen. Zodra dit gelukt is, heeft het team gewonnen. U merkt, er zijn veel verschillende spelvarianten mogelijk met lasergamen en dit zijn slechts een paar voorbeelden. Online kunt u nog meer varianten vinden, maar u kunt natuurlijk ook met elkaar de spelregels bepalen als u gaat lasergamen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.